albaDrive-logo

Mit tehetünk Önökért?

Fő profilunk ipari gyártósorok tervezése, telepítése, üzemeltetése és azok karbantartása. Foglalkozunk régi és új Ellenőrző-, Fúvó-, Töltő-, Záró-, Palackmosó-, Ipari címkéző-, Fóliázó-, Pasztőröző gépek, Tartályok, Kupakadagolók, Ital előkészítők, Csomagoló (Dobozolók és Raklapozók) rendszerekkel és egyéb berendezésekkel kapcsolatosan felmerülő munkák elvégzésével.

Széleskörű szolgáltatásaink segítségével a vállalatok építhetnek, növekedhetnek és javíthatják teljesítményüket.

Berendezések, alkatrészek

Egyedi megoldások

személyre szabott szaktanácsadás

Minden gyár, vállalkozás más, és egyedi megoldásokra van szükség, hogy a legoptimálisabb működést tudjuk elősegíteni. Ügyfeleinknek mindig az üzleti elképzeléseikkel leginkább összhangban álló tanácsot adjuk. Segítünk meghozni az álmaik megvalósulásához szükséges megfelelő döntést. Szakembereink elhivatottsága, szakértelme, tapasztalataink biztosítják, hogy partnereinkkel szorosan együttműködve, a legjobb, személyre szabott megoldást választjuk ki.

Időszakos karbantartási munkák

A gépek, gépsorok üzemidőtartama alatt fontos, hogy meghatározott ciklusonként átvizsgálásra és karbantartásra kerüljenek. A prevenció elengedhetetlen a zavartalan működés, a nagyobb károk és a teljes leállás elkerülése szempontjából. A kis meghibásodások, kopások, kenőanyagok és tömítések cseréjének elhanyagolása később nagy zavarokat tud okozni, akár tönkre is mehetnek a gépeink, melyek nagy értéket képviselnek, nem beszélve a termelés leállása miatti anyagi és időbeni veszteségekről, üzemidő kiesésről.

Nagy- és kisszervizelés, javítások

Kisszerviz: Amennyiben apróbb, vagy nagyobb meghibásodást észlel berendezésein, forduljon hozzánk bizalommal. Szakképzett, tapasztalt kollégáink rövid időn belül felkeresik Önt, és megoldják a problémát. Alkatrészek terén nagy raktárkészletet tartunk fent, hogy a rendelt árura ne kelljen akár hónapokat várni, és azonnal tudjuk orvosolni a hibákat. Nagyszervizek: az egész géppark teljes átvizsgálásra kerül, hibák észlelése esetén tájékoztatjuk Önt, és megoldást javaslunk, kérés esetén a javítást is elvégezzük. A kenőanyagok, tömítések, kopó alkatrészek pótlása és cseréje is megtörténik.

villamos kivitelezés, alkatrészellátás, kereskedelem.

Teljes ipari villamoshálózat kiépítése, kábelezés, tálcázás, vezetékbehúzás, villamos tervdokumentáció készítése, villamos műszaki rajz készítése. A szükséges szervizelési anyagokat raktárkészletről biztosítjuk.

Szolgáltatásaink részletesen

termékérzékelők és ellenőrzők

olyan érzékelők, melyek Reed érintkező, vagy mágneses erő (Hall elemek) segítségével érzékelik a dugattyúmágnes mágneses mezőjét. A pneumatikus hajtóművek dugattyúhelyzetének bináris visszacsatolására szolgálnak.

Olyan elektromosságot vezető (jellemzően fém) tárgyakat érzékelnek, melyek úgy kerülnek be a mérési tartományukba, hogy nem kell érintkezniük vele. Bináris jelet bocsátanak ki, mely megadja, hogy érzékelt-e egy tárgyat, vagy nem.

hajtóművek mozgásának érzékelésére szolgálnak, automatizált mozgássorozatokat ellenőriznek, mint a csavarozás, selejt áru felismerése, préselés stb.

egy tárgy és egy kiválasztott pont közötti távolságot mérik. Többfajta típust tudunk biztosítani, különböző feladatokhoz. Pl.:tolórudas potenciométer, mágnesostriktívmérési elven alapuló stb.

a dugattyúk, egyéb alkatrészek mozgásának, helyzetének visszacsatolására szolgálnak.

az érzékelők bemeneténél történő nyomást mérik, a beépített nyomásmérő cella segítségével. Összehansolítja a negatív nyomást, vagy túlnyomást a külső könyezeti nyomással, majd az eltérési értéket elektromos jelként adja ki. Megmutatja, hogy a fennálló negatív nyomás meghatározott küszöbérték fölött, vagy alatt van-e.

folyékony vagy gáz halmazállapotú közegek térfogatáramát mérik a vezetékrendszerben. Segítségükkel felismerhető, hogy van-e valahol szivárgás, vagy más állapotbeli probléma. Többféle kivitelben elérhető.

a tárgyak és azok állapotának, helyzetének fénnyel történő érzékelésére szolgálnak. A fénycsóva megszakadását, vagy a fényintenzitás megváltozását érzékelik. Több típus is elérhető, különböző alapelvek szerint: színérzékelők, diffúz érzékelők, fényvisszaverő érzékelők, távolságérzékelők, fénysorompók stb.

Harmonika tartalom

A csatlakozástól függ, hogy nyitott, zárt, vagy váltóérintezők. Véghelyzetek, vagy köztes helyzetek jelzésére szolgálnak.

 Az előállított termék fémmel, fém maradványokkal történő szennyezettségét ellenőrzi. Többfajta típus és kivitel elérhető.

A csőhálózatokban egységnyi idő alatt átfolyt mennyiség mérésére szolgálnak (folyadék, gáz)

Adagolók

A gyártósorok elengedhetetlen részei az adagolóberendezések. Az automatikus és manuális adagolók és adagolórendszerek széles skáláját tudjuk biztosítani ügyfeleink részére. Az adagolórendszerek teszik lehetővé, hogy a gyártott termékünket gyorsan és pontosan tudjunk adagolni. Fő céljuk a termelékenység fokozása, a költséghatékonyság, a jobb adagolási eredmények, és az alacsonyabb termelési költségek.

PLC-k

Bonyolult rendszerek (szerszámgépek, gyártósorok) működtetésénél több, gyakran önálló szabályozással is rendelkező egység munkájának összehangolására van szükség, amit régebben bonyolult logikai hálózatokkal oldottak meg, vagy relés, esetleg mechanikus reteszelőrendszert használtak. Ezek hátránya, hogy sok alkatrészből állnak, hibakeresésük bonyolult, esetleges később felmerülő igények esetén módosításuk nehézkes. A PLC szabványosított be- és kimenetei, valamint kompakt felépítése teszik lehetővé az egyszerű megépítést, az üzembiztos működést, és a program módosításával a működés későbbi megváltoztatását. Amennyiben szüksége van PLC berendezésre keressen minket bizalommal, és az Ön számára legmegfelelőbb terméket fogjuk ajánlani.

Ipari elektronika

PLC-k, frekvenciaváltók, kijelzők, szervók, hőfokszabályzók, panelek, teljesítménymérők, áramváltók és minden más, ami az automatizálási folyamatokhoz kell, nálunk rendelkezésre áll, a legjobb minőségben és ár-érték arányban.

Szállítópályák, légpályák

A szállítópálya rendszer biztosítja a különböző részegységek között a kapcsolatot, a termék útját a komplett töltő soron. A gyártó sor legnagyobb hatékonyságának elérése végett a gyártási méretei az összekapcsolt gépek között eltérően kerül kialakításra. A tervezési folyamat során igyekszünk a rendelkezésre álló hely legoptimálisabb kihasználására. Ez által csökkentjük a szükséges munkaerő létszámát, valamint a szállítópálya üzemelése közben keletkező zaj szintjét is.

Egyedi tervezésű gépek

30 éves tapasztalatunk van az egyedi gépek gyártásában. Valljuk, hogy inkább a tervezőasztal mellett „vesszünk össze” többször, de a végén a legjobb megoldás szülessen meg, ami minden tekintetben kielégíti ügyfeleinket. Igényeivel keressen minket.

Használt és felújított gépek

20-30 éve működő partnereink vannak Olaszországban és Németországban, akik kimondottan használtgép kereskedelemmel foglalkoznak. Ez idő alatt tőlük még rossz gépet nem szállítottunk. Csak úgy értékesítjük ezeket a gépeket, ha mi nézzük át, és újítjuk fel, hogy biztos legyen a kifogástalan működés és minőség.

új italipari gépek

Átállási készletek, ballontöltők, címkézőgépek, csomagológépek, mixer berendezések, öblítő-töltő-záró berendezések stb. széles kínálatával várjuk ügyfeleink megkereséseit. A Sacmi gyártócéggel exkluzív szerződésünk van a gépeik forgalmazására, beüzemelésére, karbantartására, valamint garancia időn belül és azon túli szerviztevékenységre. Ez azt jelenti, hogy egy szervizre nem kell hónapokat várni, hanem az Alba Drive rövid időn belül felkeresi cégét és megoldja a problémát. Kollégáink rengeteg oktatáson vesznek részt, és vettek részt az anyacégnél, és beüzemelések során is. Magunk telepítjük a berendezéseket. Della toffola: A világ egyik piacvezető borászati technológiát szállító cége. Büszkék rá, hogy a világ borainak 70%-a az ő rendszereiken keresztül szűrődik, tisztul és válik borrá. A Della Toffola csoportnak a Magyarországi és Kelet-Európai megbízott szervize vagyunk. Jelentős partnerünk még a TMG Impianti. Magyarországon és külföldön is palettázórendszereket, csomagológépeket telepítünk, üzemelünk be, és ellátjuk a szerviztevékenységet.

egyedi megoldások

Komplett gyárak, üzemek építése, telepítése és bontása

A jelenlegi helyzetben a verseny előnyünk abban rejlik, hogy komplett szolgáltatást nyújtunk; átfogó tudással rendelkezünk a csomagolás és palackozás technológiában, erre a magyar piacon rajtunk kívül ilyen mélységben az élelmiszeripari területen nem képes más versenytárs. A magyarországi piac egyik vezető szereplője vállalkozásunk, mert egyedülállóan átöleli a nehézgép szállítástól a robotprogramozásig tartó területet, és egy kézben tudja tartani egy élelmiszer termelőüzem felépítéséhez szükséges minden feladatot. Sok céget sikerült akár a megszűnés határáról visszahoznunk.

rozsdamentes rendszerek

Saját, minősített heggesztő szakembereink vannak. A legmodernebb technológiával dolgozunk, a piacon elérhető legjobb minőségű szerszámokat és berendezéseket használják kollégáink. Számítógép-vezérelt automata hegesztőberendezéseink is vannak, melyek kimondottan csőhegesztők. Az átmérő, anyagvastagság és anyagminőségi paraméterek megadása után ezek a gépek kiszámítják a hegesztés menetét, el is végzik és le is dokumentálják. A szerelés során rozsdamentes acél szerelvények, szelepek kerülnek felhasználásra, mely anyagok az élelmiszeriparban elfogadottak. A hegesztések elkészítése az élelmiszeripari sztenderdeknek megfelelően történik védőgázas belső öblítéssel. Anyagvezetékek és alapvezetékek szerelését hegesztett és karimás kötéssel végezzük. A cső szakaszok ellenőrzése, nyomás próbája a rendszer üzembe állítását megelőzően megtörténik.

vízkezelő rendszerek

Szörpkonyhák, tartályok, cukoroldók, CIP berendezések komplett kivitelezése, tervezéssel együtt.

saját fejlesztésű szörpkonyháink vannak, az iparban egyedülálló vákuumos technológiájú cukoroldó rendszereket gyártunk.

Tartályaink élelmiszer tárolására alkalmasak, kivitelük rozsdamentes acél, búvó nyílással ellátottak. Javaslunk hozzájuk CIP kiépítést, amivel a tartályok tisztítása és fertőtlenítése az élelmiszeriparban elfogadott módon megoldható. A tartályok központi kúpos fenékkel, központi kúpban végződő fedéllel, állítható lábakkal kerülnek kialakításra. A tartályok lábai profilba hajlított kivitelűek, szintezőcsavarral és teherelosztó tárcsával ellátottak. A tartálytest külső felülete teljes egészében pikkelyezett kivitelben készül, varratai pácolva, belső varratai csiszolva.

CIP berendezéseink teljeskörűen automatizáltak, berendezésorientáltan lehet kiválasztani bennük a receptúrákat, és azapján automatikusan elvégzik a fertőtlenítési eljárást. Egyik energia-és vegyszertakarékos technológiánk szabadalmi eljárás alatt áll.

Az élelmiszeriparban és az italgyártásban kerül alkalmazásra a CIP (Cleaning in Place – helyi tisztító) berendezés. A termelő- és töltőberendezések tisztítására és fertőtlenítésére használják. Emiatt különösen fontos az élelmiszerek tartósságára és biztonságára nézve. Ugyanazok a magas követelmények vonatkoznak az alkalmazott technológiára, mint a folyamatbiztonságra és az ismétlődően elérhető higiénés szintre. Jelen elvárásoknak megfelelnek berendezéseink, melyek hozzájárulnak a komplett technológia optimalizálásához. A berendezések magukba foglalják az adagolórendszereket, a pH, vezetőképesség, Na, lúg, sav érzékelő szondákat, valamint a szabályozó készülékeket. A mért értékek közvetlenül vagy busz rendszeren keresztül továbbíthatóak a meglévő CIP vezérlőhöz. A szabályozó készülékek ezen túlmenően még az adagolószivattyúk vezérlésére is szolgálnak. A vegyszerek adagolására szolgáló szivattyúk előszereltek nemesacélból és/vagy vegyszerálló műanyagokból készültek. A konzolokhoz ugyanolyan anyagkivitelű kármentőtálca tartozik és az igénytől függően el vannak látva különböző kiegészítő komponensekkel, mint például a nyomástartó szelepek, pulzálás csillapítók, nyomásmérők, szelepek, öblítő egységek stb. A vegyszerek előzetes tárolásához saját gyártású műanyag tartályainkat kínáljuk. Ezek lehetnek öntött, kis térfogatú tartályok vagy hegesztett nagy térfogatú, kármentővel rendelkező tartályok a WHG előírásainak megfelelően. A CIP berendezésen többféle folyamat választható, az igényeiknek megfelelően paraméterezve, melyek a következők lehetnek:

  • Tartály, vezetékek, gyártósor, töltőgép mosása
  • Szirup szoba
  • Hideg vizes öblítés
  • Fertőtlenítés
  • Lúgos, savas mosás

Vízkezelési technológia

A legtöbb italgyártó üzem komplex vízkezelési létesítményekkel rendelkezik. Társaságunk ennek a komplett kivitelezésében is nagy tapasztalattal rendelkezik. A technológia ismertetése: A kút vize a vízkezelési technológiára kerül feladásra. A kútba szivattyú kerül, mely el van látva frekvenciaváltóval, így meg van az a lehetőség, hogy a vízigénynek megfelelő szállítási teljesítménnyel dolgozzon a szivattyú. A nyersvíz vezetékbe mennyiségmérők kerülnek beépítésre, hogy a vízkezelési technolóigára leadott nyers víz mennyisége is mérve és regisztrálva legyen.

Integrált rendszerek

Az integrált rendszer olyan informatikai megoldás, ahol az egyes rész-funkciókat megvalósító rendszerek a felhasználók számára gyakorlatilag észrevétlen adat-megosztás révén egységes rendszerként képesek működni. Az információrendszerek általában moduláris felépítésűek, azaz az egyes feladat-csoportokat önállóan fejlesztett részegységek valósítják meg. Erre a gazdasági szempontokon túl részben azért van szükség, mert a teljes rendszer a fejlesztők számára is átláthatatlanul bonyolult, részben pedig azért, mert az egyik rész-rendszer meghibásodása így nem feltétlenül állítja le a teljes rendszer működését. Az információ rendszerek általában fokozatosan fejlődnek, és kezdeti szakaszban az egyes rész-rendszerek még egymástól függetlenül, elszigetelten alakulnak ki. Ilyenkor a rendszerek közötti adatcsere nehézkes, gyakran szükség lehet ugyanannak az adatnak többszöri rögzítésére, ami fokozott hibaveszélyt jelent. Előbb utóbb bekövetkezik az a pillanat, amikor rendszerintegrációra lesz szükség. Egy gyár életében rendkívül fontos a gépek összehangolása, az adatok és információk összevethetősége, megfelelő tárolása.

Egyedi élelmiszeripari és palackozástechnológiai gépek gyártása

Ha olyan gépparaméterekre, gépekre van szüksége, amilyenek jelenleg nincsenek kereskedelmi forgalomban, vagy egyedi igényei vannak, keressen minket. 30 éves tapasztalatunk van az egyedi gépek gyártásában. Azt valljuk, hogy inkább a tervezőasztal mellett „vesszünk össze” többször, de a végén a legjobb megoldás szülessen meg, ami minden tekintetben kielégíti ügyfeleinket.

technológiai csőszerelés

A technológiai csőrendszer kiépítésével a beépítésre kerülő új technológiák kerülnek ellátásra (pl. sűrített levegővel, szén-dioxiddal és termékkel) a megrendelő igényei szerint. A szerelés során rozsdamentes acél szerelvények, szelepek kerülnek felhasználásra, mely anyagok az élelmiszeriparban elfogadottak. Anyagminőség: AISI 304 L, illetve AISI 316 A hegesztések elkészítése az élelmiszeripari sztenderdeknek megfelelően történik védőgázas belső öblítéssel. Anyagvezetékek és alapvezetékek szerelését hegesztett és karimás kötéssel végezzük. A hegesztéseket minősített hegesztő szakemberek végzik. A csőszakaszok ellenőrzése, nyomáspróbája a rendszer üzembe állítását megelőzően megtörténik. Az argon védőgázas, wolfrámelektródás ívhegesztés (AWI, vagy TIG) olyan eljárás, mely nem leolvadó, wolfrám elektródát alkalmaz. A hegesztéshez szükséges hőt a wolframelektróda és a munkadarab között keltett ív szolgáltatja. Az elektródát, az ívet és a megolvadt hegesztési ömledéket körülvevő területet a levegőtől semleges gáz védelmezi. Amennyiben hegesztőanyagra is szükség van, azt a megolvadt ömledék szélénél kell hozzáadni. Az AWI hegesztés kivételesen tiszta, magas minőségű hegesztést biztosít. Minthogy salakanyag nem termelődik, nem fordulhat elő, hogy salak kerüljön a varratfémbe és a befejezett hegesztés gyakorlatilag nem igényel tisztítást. Az AWI hegesztés szinte minden fajta fém hegesztéséhez használható és az eljárás alkalmas mind kézi, mind pedig automatikus eljárásokhoz. Az AWI hegesztést leginkább alumínium és rozsdamentes acélötvözetek hegesztésénél alkalmazzák, amikor a hegesztés hibátlansága kiemelkedő jelentőségű. Széles körben használják a nukleáris-, vegyészeti-, repülő- és élelmiszeriparban magas minőségű hegesztésekhez. A hegesztéshez használt wolfram elektródákat porkohászati úton állítják elő.

Ipari robotapplikációk fejlesztése, tervezése

Az ipari robotok egyre nagyobb térhódítása szükségessé teszi a szakemberek képzését, akik képesek nem csak szervizelni az adott gépeket, hanem a programozásukban is segítséget nyújtanak ügyfeleiknek. Mi ennek maximálisan eleget teszünk, bármilyen igény esetén rendelkezésre állunk. Hiába van high tech gépünk, ha az nincs megfelelően beállítva és programozva. Kollégáink a Fanuc robotokat részesítik előnyben, erre van programozói végzettségük. Tíz éve azért esett a Fanucra a választás, mert saját opercáiós rendszerük van, emiatt külső támadás nem érheti. Az intelligens automatizálás már egy közepes méretű vállalkozás esetében is nyereséges, és kifizetődő változásokat eredményez.

PLC programozás

A PLC egy angol kifejezésből származó rövidítés: programmable logic controller, amelyre magyarul “programozható logikai vezérlő” -ként hivatkozunk. Ez leginkább egy ipari számítógépre hasonlít, amit gépeket és eszközöket vezérlő programsorok lefuttatására használnak, jellemzően gyártósorok mellett. Legfőbb előnye a programozhatóság, azaz bármikor újra lehet programozni a kívánt működés szerint – például ha egy gyártósornak rövid idő alatt át kell állnia egy másik termékre. Ez a PLC-k elődjével, a relés eszközökkel jóval bonyolultabb és időigényesebb procedúra lenne, mivel azokban fizikai kapcsolódásokat volt szükséges átállítani. A PLC is egyfajta számítógép, de másképp kell programozni. Klasszikus programnyelvek helyett (mint pl. C, C++, Java) a PLC eszközök specifikus utasításrendszerrel, erre kifejlesztett programnyelveken programozhatók. Mi ebben is tudunk segíteni Önöknek. Szakembereink a Simatic rendszerekben több, mint 30 éves tapasztalattal, és az összes szükséges Siemens vizsgával rendelkeznek.

Need Help To Maximize Your Business?

Reach out to us today and get a complimentary business review and consultation.